AR-11 form ile USCIS sisteminde Amerika’da adres degisikligi yapmak 

Öncelikle Amerika’da kişisel beyan ile adres değişikliği yapmak mümkündür.

Vizenizi aldıktan sonra ABD vatandasi olana kadar her adres değişikliği yaptığınızda USCIS’i durumdan haberdar etmeli ve adres degisikligini USCIS’e AR-11 formunu gondererek yapmalısınız. Aşağıdaki adresten bu değişikliği gerçekleştirebilirsiniz:

https://www.uscis.gov/addresschange

A ve G vizesi gibi diplomatik vizesi bulunanlar dışında Green Card sahipleri ve ABD’de vize ile bulunan herkes adres degisikligini yapmak durumundadırlar.

Online olarak doldurup USCIS’e AR11 formunu gönderebildiğiniz gibi posta yoluyla da gönderim gerçekleştirebilirsiniz. Online basvuru için:

https://egov.uscis.gov/coa/displayCOAForm.do

ABD’ye giriş yaptıktan sonraki ilk 30 gün içinde USCIS’te adres değişikliği yapmanız şart değil. Ayrıca Green Card kazanarak (göçmen vizeniz ile) giriş yaptıysanız ve Green Card‘ınızın bu adrese gelmesini istemiyorsanız adresinizi kartınız gelinceye kadar güncellemeyin. Lakin adresinizi güncellediniz ve yeni adrese teslim edilmesini istiyorsanız USCIS çağrı merkezini arayıp durumunu kontrol etmenizi tavsiye ediyoruz. Aşağıda USCIS çağrı merkezi bilgilerine ulaşacağınız web sitesini bulabilirsiniz:
https://www.uscis.gov/contactcenter